• Meny
  • Meny

Hvor bør man bo i New York – anbefalede områder og bydele

New York er en fantastisk by, som de fleste af os drømmer om at besøge. Men New York er også en meget stor by, og det kan derfor være svært at vælge, hvor du skal bo – især hvis det er første gang, du besøger byen.

I denne guide vil vi gennemgå nogle af de bedste områder samt anbefale nogle hoteller til fornuftig pris i områderne.

New York er en enorm by, der er opdelt i 5 store bydele, der hver især er opdelt i mange forskellige nabolag. Hver bydel har sin egen charme og særpræg, og eftersom der er så meget at se og opleve, er det vigtigt, at du bor tæt på en metrostation, så du kan komme nemt og billigt rundt og få mest ud af din ferie. Du kan læse mere om New Yorks Metro ved at klikke på linket her.

Næste skridt er at vælge et hotel. Det er ingen hemmelighed, at hoteller i New York er dyre, så det kan være svært at finde et hotel, der både er nogenlunde pænt, ligger i et godt område, og som er overkommeligt i prisen.

Læs videre her og se vores forslag.

Manhattan

Når man tænker på New York, er det i virkeligheden Manhattan, de fleste af os visualiserer. Manhattan er det mest centrale og det mest kendte af New Yorks fem områder, der også tæller Queens, Brooklyn, Staten Island og Bronx.

Manhattan er kendt for den unikke skyline, og lysene, der om aftenen forvandler byen til et orgie af glitrende skønhed, er berusende! Manhattan er derfor den bydel, de fleste førstegangsbesøgende vælger at bo i. Du kan læse mere om, hvad du bør se og opleve på Manhattan i denne guide.

Manhattan er opdelt i Downtown, Midtown og Uptown. For at give et enkelt overblik er Uptown det område med mest beboelse, Midtown er der, hvor de fleste seværdigheder er, og Downtown er en blanding af forretningsområder og ”funky” lidt rå kvarterer. Disse 3 områder er så igen delt i omkring 20 kvarterer.

I denne artikel vil vi derfor fokusere på de bedste områder på Manhattan for at gøre det hele lidt mere overskueligt.

Læs også: Tips til anbefalede hoteller i New York

Times Square

Times Square i New York: anbefalede omraåer og bydele

Times Square er for mange nærmest et symbol på New York, og det er derfor ikke underligt, at det for mange er det ultimative sted at bo, især hvis du kun er i New York i nogle dage.

Times Square er hektisk og kaotisk, fyldt med turister, og det kan også være relativt dyrt at bo her, men det er også det område, der sker mest i, da det ligger centralt og tæt på mange metrolinjer.

Så hvis du vil have den ultimative New York-oplevelse, kan Times Square være det helt rigtige valg for dig.

Millennium Times Square New York

Hvis Times Square lyder som det rigtige område for dig, kan vi anbefale at du bor på Millennium Times Square New York. Hotellet ligger midt i det hele, og hvis du booker omkring en måned ud i fremtiden, kan du være heldig at få det til en god pris.

Selve hotellet er ganske glimrende, med restaurant, fitnesscenter og hvad man ellers skal bruge, og du kommer til at bo tæt på 5th Avenue, med alle dets butikker, Broadway og selvfølgelig Times Square.

Se flere billeder af værelser og priser

Lower East Side og East Village

Dette er nok et af de hippeste områder på Manhattan. Der er nok flere turister i East Village end Lower East Side, men begge områder har en meget lokal og trendy atmosfære.

Området er kendt for et mylder af små specialbutikker, og restauranterne og barerne er både bedre og billigere end i mange andre områder af New York.

SIXTY Lower East Side

Et godt hotel i området, som man igen kan få til en rimelig pris hvis man booker noget tid ud i fremtiden, er SIXTY Lower East Side. Hotellet har en formidabel udsigt over den berømte skyline og har en glimrende restaurant, 3 barer og en natklub, hvis du trænger til at koble lidt af efter en lang dag med sightseeing.

Samtidig ligger du også inden for gåafstand til diverse attraktioner såsom 5th Avenue, Brooklyn Bridge og One World Trade Center.

Se flere billeder af værelser og priser

Soho

Soho i New York: anbefalede områder og bydele

Vil du bo centralt og i en bydel, der oser af ægte funky New York-stemning, er SoHo et godt bud. Området er perfekt, hvis du kan lide gode restauranter, masser af liv og små, spændende barer. SoHo er et af de mest populære kvarterer for kreative kunstneriske sjæle, så her finder du mange små butikker og gallerier.

Soho ligger i Downtown Manhattan, og det er nemt at komme rundt med metroen i området, så det er en god base for at se resten af New York, samtidig med at bydelen også har en masse at byde på.

Hvis du vælger at bo på SoHo, ligger du også tæt på det nærmest dukkehusagtige Greenwich Village, hvor der er fyldt med små hyggelige restauranter og en fantastisk stemning.

Soho Grand Hotel

Vores bud på et godt hotel i SoHo er Soho Grand Hotel, der er et rigtig lækkert hotel midt i området. Prisen er igen oppe i de lidt højere lag, men igen, bestil i god tid og du kan være heldig at få et godt tilbud.

Se flere billeder af værelser og priser

Upper West Side

Upper West Side i New York

Upper West Side er nok det mest familievenlige område, hvis du skal have børnene med på ferien. Det er et roligt kvarter, præget af beboelse, men med masser af gode restauranter, barer, gode shopping-muligheder og rigtig god stemning.

Det er det perfekte kvarter for familier, da det ligger i gåafstand til Central Park, Museum of Natural History, og det er nemt at komme med metroen til Times Square og alle de andre områder, man bare skal se i New York.

Arthouse Hotel New York City

Her vil vi anbefale Arthouse Hotel New York City, der er et lækkert og samtidig prismæssigt rimeligt hotel med en rigtig god beliggenhed.

Bor du her, er der kun få minutters gang til Central Park, som er new yorkernes legeplads og åndehul, og som bestemt er et besøg værd. Hotellet er også tæt på diverse store, kendte museer, zoologisk have og Beacon Theater.

Selve hotellet er pænt og rent, der er mulighed for morgenmad, og der er 2 restauranter, men med alle de lækre restauranter i området bliver det ikke svært at finde god mad. 

Se flere billeder af værelser og priser

Wall Street & Tribeca

Tribeca - anbefalede områder og bydele

Wall Street er kendt for at være det finansielle centrum af New York, så det er let at antage, at her ikke er andet end børser og kurser. Men den antagelse er ikke helt rigtig, for området omkring både Wall Street & Tribeca byder på meget mere. 

Det tæller for eksempel den historiske Federal Hall, som er det sted, hvor USA’s første præsident, George Washington, blev sværget ind. Det giver en fantastisk indsigt i USA’s historie og fødsel.

Er du til parker, bør du også besøge Battery Park, som bærer på nogle store historiske indsigtspunkter. Det var nemlig her, at de første immigranter kom hen, da de ankom til USA.

Herfra kan du også hoppe på en af færgerne, der tager dig med til søs, hvorfra du bedre kan se Frihedsgudinden og Ellis Island.

Wall Street & Tribeca byder også på masser af dejlige cafeer, restauranter og spillesteder. Er du til jazz, kan du med fordel besøge Roxy, som emmer af alt det, man forbinder med amerikansk jazz.

Når sulten melder sig, kan du spise en udsøgt brunch på Two Hands eller frokost på Bubbys.

Når du er i Wall Street & Tribeca, er du heller ikke langt fra Trinity Church, the Oculus og World Trade Center. Men eftersom her er tale om det ypperste finanskvarter, bør du helt klart bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvordan aktiehandlerne lever.

Sheraton Tribeca New York Hotel

Wall Street & Tribeca er måske ikke det mest hotelfyldte område i New York, men stedet byder dog stadig på fine muligheder. Du kan for eksempel prøve det firestjernede Sheraton Tribeca New York Hotel, der har en central beliggenhed og gode faciliteter.

Det inkluderer blandt andet et nyt og flot døgnåbent fitnesscenter og en fine dining restaurant, der har fokus på det italienske køkken.

Du kan få mad fra morgenmad til aftensmad her. Har du bare en lille sult, kan du få den stillet i hotellets snackbar og deli, og trænger du til en rigtig New Yorker-drink, kan du få den i baren. Nyd den i loungen som en rigtig indfødt. 

Når du bor på Sheraton Tribeca New York Hotel, er der kun 6,5 kilometer til lufthavnen, og det tager kun fem minutters kørsel til New York University. Offentlig transport er heller ikke langt væk – tag metroen på Canal St. West

Broadway næsten lige uden for døren, eller vælg stoppet Canal St. Varick St., der er placeret fire minutter fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Brooklyn 

Brooklyn i New York

Brooklyn er en af de større bydele i sig selv i New York, og der er mange fordele ved at bosætte sig i dette kvarter, selvom det ligger lidt længere væk fra centrum end for eksempel Manhattan.

Brooklyn er den mest folkerige af New Yorks fem områder. Der er også gode offentlige transportmuligheder til Manhattan, så da huslejerne skød i vejret på Manhattan, var der rigtig mange, der flyttede til Brooklyn.

Det er i Brooklyn, man finder områder som Williamsburg, Fort Greene, Dumbo og Greenpoint, der er kendt for sit kunstnermiljø og hang til økologiske produkter.

Der er en hyggelig, lokal nabolagsfølelse i disse områder, som man ikke finder noget sted på Manhattan. Dog er Brooklyn kæmpestor, svær at finde rundt i, og nogle af kvartererne kan være en smule skumle, specielt efter mørkets frembrud.

Brooklyn byder på en fantastisk multikulturel stemning med et stort fokus på musik. Livemusik-barerne ligger stort set side om side, hvor lokale kunstnere spiller deres musik i håbet om at slå igennem.

Der er musik alle ugens dage, og der er lige så mange barer, som der er musikgenrer. Nogle er store og kendte, hvor andre er helt små og intime.

Prøv for eksempel Music Hall of Williamsburg, Baby’s All Right eller National Sawdust, hvis du gerne vil mærke den ægte Brooklyn-musikstemning.

Der er dog ikke kun musikbarer i Brooklyn. Her finder du også cocktailbarer og restauranter for enhver smag, og prøv gerne de mindre spisesteder med lokal mad. Eftersom New York er en meget multikulturel by, bliver dette afspejlet i restauranternes udbud.

Når du er i Brooklyn, bør du også besøge Coney Island, som er en lille forlystelsespark, der for nylig har fået en renæssance efter flere år i forfald. Her kan du nyde lidt sjov og spas, mens du kaster dig ud i en af de isdesserter, som området er kendt for.

En tur over Brooklyn Bridge er selvfølgelig også et klart must, når du er i New York. Her er mange gode selfie-muligheder. Vil du gerne have det bedste panorama-view over Manhattan, kan du besøge Brooklyn Heights.

Glem ikke at tage nogle rolige slentreture i Brooklyns gader for at indsnuse stemningen på et helt enkelt plan. Det kan hurtigt få dig til at føle som i filmene.

EVEN Hotel Brooklyn, an IHG Hotel 

Mange gæster bosætter sig på Manhattan, når de besøger New York, men Brooklyn byder også på rigtig mange gode overnatningsmuligheder.

En af dem er EVEN Hotel Brooklyn, som er et firestjernet hotel i luksusklassen. Perfekt for dig, der gerne vil nyde ferien ned til hver lille detalje.

Hotellet imponerer blandt andet gæsterne med et døgnåbent fitnesscenter og en rigtig god restaurant, der har fokus på det amerikanske køkken. Her kan du spise som en ægte New Yorker og nyde de store portioner.

EVEN Hotel Brooklyn har også en snackbar og deli, som kan tage sig af den mindre sult, og er du drink-tørstig, kan du få den slukket i baren.

EVEN Hotel Brooklyn har en god beliggenhed med en placering mindre end en kilometer fra Barclays Center Brooklyn, og der er kun knap tre kilometer til Brooklyn Bridge. Det er en kort afstand i New York.

Der er offentlig transport tilgængelig tæt på hotellet – tag for eksempel metroen fra Nevins St. Subwaystation, der ligger tre minutter væk.

Se flere billeder af værelser og priser

West Village

West Willage i New York

Leder du efter et kvarter, der virkelig omfavner det hyggelige, som New York har at byde på? Så skal du overveje at bosætte dig i West Village. Her er tale om en højere hyggefaktor og lidt færre hektiske stunder.

Kvarteret er nemlig bebygget med de høje huse i de brune nuancer, som også Brooklyn er kendt for, levende gader flankeret at træer på hver side og stort set en hyggelig cafe på hvert et hjørne. 

Området består ikke af de samme snorlige gader, som det meste af New York gør, men det øger kun hyggefaktoren, og en af de helt store oplevelser i West Village er at bruge øjnene på opdagelse. Hver en gade indbyder med noget forskelligt, så tag traveskoene på og tag nogle rolige slentreture med en kop kaffe i hånden.

Mange førstegangsbesøgende bosætter sig i West Village, men ellers er området mest befolket med den yngre generation, musikere og kunstnere. Der findes også hele to universiteter i kvarteret, så der er altid liv og leben.

Når du er i West Village, bør du besøge Washington Square Park, som om sommeren summer af universitetsstuderende – og ofte også en protestsang eller to.

Er du interesseret i human historie, skal du besøge Stonewall Inn, som er stedet, hvor den moderne LGBTQ+ bevægelse begyndte.

Ved West Village ligger også Greenwich Village, som er kendt som værende et af de hyggeligste steder overhovedet i New York. Her kan du blandt andet tage det ikoniske billede fra Carrie Bradshaws trappesten fra tv-serien Sex and the City eller se den udvendige del af bygningen fra tv-serien Venner, hvor vennerne holdt til.

Greenwich Village emmer af stjernestøv, og er du til komik, bør du besøge Comedy Cellar, hvor du kan være heldig at blive underholdt af kendte komikere som Jerry Seinfeld, Kevin Hart og Jon Stewart.

Motto by Hilton New York City

Leder du efter et luksuriøst hotel med en god beliggenhed omkring West Village, kan du med fordel vælge Motto by Hilton New York City. Her er tale om et firestjernet hotel, der ikke ligger langt fra store seværdigheder som Madison Square Garden.

Her kan du komme hen på kun 15 minutter. Der er også korte afstande til lufthavnen med kun to kilometer.

Motto by Hilton New York City byder på flere gode faciliteter, som for eksempel husets restaurant, hvor du kan få en lækker aftensmad. Herefter kan du forbrænde kalorierne igen i fitnesscenteret, der har døgnåbent.

Stilen er moderne og luksuriøs, så ønsker du masser af komfort og moderne bekvemmeligheder, vil Motto by Hilton New York City være et godt valg.

Når du skal ud på oplevelse, ligger den offentlige transport meget tæt på: 23rd Street metrostation ligger kun fire minutter væk. Herfra kan du tage på oplevelse i hele byen.

Se flere billeder af værelser og priser

Upper East Side

Upper East Side i New York

Hvis navnet Upper East Side får en klokke til at ringe hos dig, er det faktisk ikke så mærkeligt. Har du set masser af amerikanske film og tv-serier, er det ofte på Upper East Side, at alle de rige og kendte bor. Og denne gang er der en absolut sandhed i fiktionens verden. 

Upper East Side byder på nogle af de mest eksklusive hjem i hele USA, og hvis du gerne vil udleve din indre Gossip Girl med masser af glimmer og glamour, så er det her, at du skal bosætte dig, når du besøger New York. Det høje prislag betyder dog også, at her kan være relativt dyrt at finde et hotel.

Upper East Side er på grund af demografien et af de mest trygge nabolag i New York, og det er perfekt for dig, der rejser med børn. Det er også her, at du finder luksus på nærmest hvert et gadehjørne.

Bare tag en slentretur ned ad Madison Avenue og oplev stemningen af guld og diamanter. Her ligger butikker fra luksusmærker side om side kun afbrudt af eksklusive restauranter og barer. Har du økonomien i orden, bør du give dig selv en oplevelse her.

Selve området er også meget rent og pænt, og de flotte lejlighedsbygninger er som taget ud af filmene. Vil du gerne se nogle af de rigeste hjem, så tag en vandretur mellem gaderne 59th og 80th Street, som vil gøre dig benovet gade efter gade.

Upper East Side byder også på nogle spændende oplevelser, og den måske største seværdighed i området er kunstmuseet Metropolitan Museum of Art (også kendt som the MET), der er det femtestørste museum i byen.

Central Park ligger også tæt på, og her er tale om byens mest kendte og populære park. Den er et must see, og her kan du tage en løbetur, fodre ænder, drikke kaffe eller stå på skøjter om vinteren.

Hotel 57

Som nævnt ligger hoteller på Upper East Side ikke til den billige side, for du finder stort set kun luksushoteller i dette kvarter.

Et af de gode hoteller, som også er til at betale, er Hotel 57, der ligger i gåafstand fra nogle af de bedste steder i New York, for eksempel 5th Avenue og Central Park.

Begge steder kan du gå hen på kun cirka ti minutter, så du har både luksus-shopping og grønne områder inden for en kort radius.

Hotellet byder på en række gode faciliteter som for eksempel et fitnesscenter og en skøn terrasse, hvor du kan nyde en rolig stund. Bekvemmelighed er et af nøgleordene for Hotel 57, for her sover du godt i komfortable senge.

Når du skal med offentlig transport, ligger 51st Street metrostation kun fem minutter væk. Du kan også tage metroen fra 59th Street metrostation ved Lexington Avenue.

Se flere billeder af værelser og priser

Chelsea

Chelsea - New York

Vil du gerne bo i et nabolag, hvor der er gang i den og hele tiden sker noget? Så skal du vælge Chelsea, som byder på det måske bedste natteliv i New York overhovedet.

Om dagen får du et fantastisk udvalg af både eksklusive og mere eksperimenterende restauranter, hvor du kan nå hele jordkloden rundt, hvad angår menukort. Mellem de skønne måltider kan du besøge nogle af de mange gallerier, hvor du kan fortabe dig i kunstens verden.

Når mørket falder på, åbner nattelivet sig op og folder sig ud i fuldt flor. Det betyder, at du vil møde et utal af levende barer med pumpende musik og klubber, hvor du kan danse til den lyse morgen.

Her vil du for alvor kunne mærke, hvorfor man kalder New York for ”Byen, der aldrig sover”. 

Chelsea har gennem de seneste år gennemgået en stor transformering, som har gjort området meget hipt. Det startede med High Line park, der er bygget på en gammel hævet togstation, og netop High Line er også et klart must see, når du besøger kvarteret.

Du bør også aflægge Little Island en visit. Little Island er en af de mest unikke parker i hele byen med en nydesignet mole, der rækker ud over Hudson-floden.

Her kan du finde grøn ro i en by, der mest består af beton. Er du basket ball-fan, skal du ikke gå glip af en kamp med New York Knicks, som har hjemsted i Chelsea.

Selina Chelsea

Selina Chelsea er et godt hotel i Chelsea for dig, der ønsker luksus og en ideel beliggenhed.

Hotellet er belønnet med fire stjerner, og her finder du mange moderne bekvemmeligheder. Få stillet sulten med et ægte New Yorker-måltid, eller nyd en rolig drink i baren.

Er du til aktiv ferie, kan du tage et par baner i stedets pool, og kan du godt lide at sove længe, vil du glæde dig over de komfortable senge.

Som nævnt er den gode beliggenhed et af hotellets helt store plusser, og der er for eksempel mindre end ti minutters kørsel til 5th Avenue og Manhattan Krydstogtsterminal.

Også Empire State Building og Madison Square Garden ligger tæt på. Skal du med offentlig transport, finder du 34th Street Hudson Yard Station otte minutter væk. 

Se flere billeder af værelser og priser

Kort om nogle andre områder af New York

Harlem er et spændende og yderst up-and-coming kvarter, men det ligger lidt for langt væk til, at det er praktisk at bo der, hvis man er i New York for første gang.

Selvom det er blevet mere sikkert at færdes i Harlem nu til dags, så er der dog stadigvæk visse kvarterer, som man bør undgå, specielt efter mørkets frembrud.

Hvis du vil vide mere om New York generelt, kan vi anbefale at du kigger lidt på denne guide, der har et væld af nyttige oplysninger.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *