• Meny
  • Meny

Hvor bør man bo i New York – anbefalede områder og bydele

New York er en fantastisk by, som de fleste af os drømmer om at besøge. Men New York er også en meget stor by og det kan derfor være svært at vælge hvor du skal bo, især hvis det er første gang du besøger byen.

I denne guide vil vi gennemgå 4 gode områder samt anbefale nogle hoteller til fornuftig pris i områderne.

New York er en enorm by, der er opdelt i 5 store bydele, der hver især er opdelt i mange forskellige nabolag. Hver bydel har sin egen charme og særpræg og eftersom der er så meget at se og opleve, er det vigtig at du bor tæt på en metrostation, så du kan komme nemt og billigt rundt og få mest ud af din ferie. Du kan læse mere om New Yorks Metro ved at klikke på linket her.

Næste skridt er at vælge et hotel. Det er ingen hemmelighed, at hoteller i New York er dyre, så det kan være svært at finde et hotel, der både er nogenlunde pænt, ligger i et godt område og som er overkommeligt i prisen.

Læs videre her og se vores forslag.

Manhattan

Når man tænker på New York, er det i virkelighed Manhattan, de fleste af os visualiserer. Manhattan er det mest centrale og det mest kendte af New Yorks fem områder, der også tæller Queens, Brooklyn, Staten Island og Bronx.

Manhattan er kendt for den unikke skyline, og lysene, der om aftenen forvandler byen til et orgie af glitrende skønhed, er berusende! Manhattan er derfor den bydel, de fleste førstegangsbesøgende vælger at bo i. Du kan læse mere om hvad du bør se og opleve på Manhattan i denne guide.

Manhattan er opdelt Downtown, Midtown og Uptown. For at give et enkelt overblik er Uptown det område med mest beboelse, Midtown er der, hvor de fleste seværdigheder er og Downtown er en blanding af forretningsområder og ”funky” lidt rå kvarterer. Disse 3 områder er så igen delt i omkring 20 kvarterer.

I denne artikel vil vi derfor fokusere på de bedste områder på Manhattan, for at gøre det hele lidt mere overskueligt.

Læs også: Tips til anbefalede hoteller i New York

Times Square

Times Square er for mange nærmest et symbol på New York og det er derfor ikke underligt, at det for mange er det ultimative sted at bo, især hvis du kun er i New York i nogle dage. Times Square er hektisk og kaotisk, fyldt med turister og det kan også være relativt dyrt at bo her, men det er også det område, der sker mest i, det ligger centralt og tæt på mange metrolinjer. Så hvis man have den ultimative New York-oplevelse, kan Time Square være det helt rigtige valg for dig.

Hvis Times Square lyder som det rigtige område for dig, kan vi anbefale at du bor på Millennium Times Square New York. Hotellet ligger midt i det hele, og hvis du booker omkring en måned ud i fremtiden, kan du være heldig at få det til en god pris.

Selve hotellet er ganske glimrende, med restaurant, fitnesscenter og hvad man ellers skal bruge, og du kommer til at bo tæt på 5th Avenue, med alle dets butikker, Broadway og selvfølgelig Times Square.

Se flere billeder af værelser og priser

Lower East Side og East Village

Dette er nok et af de hippeste områder på Manhattan. Der er nok flere turister i East Village end Lower East Side, men begge områder har en meget lokal og trendy atmosfære. Området er kendt for et mylder af små specialbutikker, og restauranterne og barerne er både bedre og billigere end i mange andre områder af New York.

Et godt hotel i området, som man igen kan få til en rimelig pris hvis man booker noget tid ud i fremtiden, er SIXTY Lower East Side. Hotellet har en formidabel udsigt over den berømte skyline og har en glimrende restaurant, 3 barer og en natklub, hvis du trænger til at koble lidt af en lang dag med sightseeing.

Samtidig ligger du også indenfor gåafstand til diverse attraktioner såsom 5th Avenue, Brooklyn Bridge og One World Trade Center.

Se flere billeder af værelser og priser

Soho

Vil du bo centralt og i en bydel der oser af ægte funky New York-stemning, er SoHo et godt bud. Området er perfekt, hvis du kan lide gode restauranter, masser af liv og små, spændende barer. SoHo er et af de mest populære kvarterer blandt for kreative kunstneriske sjæle, så her finder du mange små butikker og gallerier.

Soho ligger i Downtown Manhattan og det er nemt at komme rundt med metroen i området, så det er en god base for at se resten af New York, samtidig med at bydelen også har en masse at byde på.

Hvis du vælger at bo på SoHo, ligger du også tæt på det nærmest dukkehusagtige Greenwich Village, hvor der er fyldt med små hyggelige restauranter og en fantastisk stemning.

Vores bud på et godt hotel i SoHo er Soho Grand Hotel, der er rigtig lækkert hotel, midt i området. Prisen er igen oppe i det lidt højere lag, men igen, bestil i god tid og du kan være heldig at få et godt tilbud.

Se flere billeder af værelser og priser

Upper West Side

Upper West Side er nok det mest familievenlige område, hvis du skal have børnene med på ferien. Det er et roligt kvarter, præget af beboelse, men med masser af gode restauranter, barer, gode shopping-muligheder og rigtig god stemning. Det er det perfekte kvarter for familier, da det ligger i gåafstand til Central Park, Museum of Natural History og der er nemt at komme med metroen til Times Square og alle de andre områder, man bare skal se i New York.

Her vil vi anbefale Arthouse Hotel New York City, der er et lækkert og samtidig prismæssigt rimeligt hotel, med en rigtig god beliggenhed.

Bor du her, er du kun få minutters gang til Central Park, der er new yorkernes legeplads og åndehul, og som bestemt er et besøg værd. Hotellet er også tæt på diverse store, kendte museer, zoologisk have og Beacon Theater.

Selve hotellet er pænt og rent, der er mulighed for morgenmad og der er 2 restauranter, men med alle de lækre restauranter i området, bliver det ikke svært af finde god mad.

Se flere billeder af værelser og priser

Kort om nogle andre områder af New York

Brooklyn er den mest folkerige af New Yorks 5 områder. Der er også gode offentlige transportmuligheder til Manhattan, så da huslejerne skød i vejret på Manhattan, var der rigtig mange, der flyttede til Brooklyn.

Det er i Brooklyn, man finder områder som Williamsburg, Fort Greene, Dumbo og Greenpoint, der er kendt for sit kunstnermiljø og hang til økologiske produkter. Der er en hyggelig, lokal nabolagsfølelse i disse områder, som man ikke finder noget sted på Manhattan. Dog er Brooklyn kæmpestor, svær at finde rundt i og nogle af kvartererne kan være en smule skumle, specielt efter mørkets frembrud.

Harlem er et spændende og yderst up-and-coming kvarter, men det ligger lidt for langt væk til, at det er praktisk at bo der, hvis man er i New York for første gang. Selvom det er blevet mere sikkert at færdes i Harlem nu til dags, så er der dog stadigvæk visse kvarterer, som man bør undgå, specielt efter mørkets frembrud.

Hvis du vil vide mere om New York generelt, kan vi anbefale at du kigger lidt på denne guide, der har et væld af nyttige oplysninger.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *