• Meny
  • Meny

Empire State Building

Er du taget til New York for at få en oplevelsesrig rejse, så er der ingen tvivl om, at du skal aflægge Empire State Building et besøg. Dette fantastiske bygningsværk er efterhånden blevet et klokkeklart symbol på New York. Hvis du ikke ved, hvad Empire State Building er, eller du blot ønsker at blive klogere på den kæmpemæssige bygning, så bør du kraftigt overveje at læse med her.

Empire State Building er en kæmpe skyskraber, der måler hele 381 meter i højden. Selve bygningen er bygget i noget man kalder for art deco stil. Empire State Building blev bygget færdig tilbage i 1931, og fungerede i de næste 23 efterfølgende år som den højeste menneskeskabte bygning. Dog blev denne titel frataget bygningen 41 år senenere, da World Trade Center blev bygget. Efter det forfærdelige terrorangreb i 2001, hvor World Trade Center gik til grunde, blev Empire State Building atter byens højeste skyskraber. Du skal være i rigtig god form, hvis du vil tage trapperne til toppen – bygningen har nemlig 102 etager.

Empire State Building og King Kong

Bygningen i New York er ikke kun kendt i gadebilledet. Den har nemlig været med i et hav af film heriblandt King Kong. I King Kong filmen er der den berømte scene, hvor den store abe er kravlet op på toppen af bygningen med pigen i sin hånd. Dette billede er kendt af rigtig mange mennesker verden over, hvilket også gør Empire State Building til en af verdens mest berømte bygninger.

Empire State Building har ikke altid været fryd og gammen. Tilbage i 1945 d. 28. Juli kolliderede et bombefly med bygningen på 79. etage. Det betød, at den ene af flyets to motorer, gik igennem væggen og kom ud på den anden side uden at bygningen ramlede sammen.

Empire State Building er for dig, der vil opleve symbolet på New Yorks storhed. Læs også mere om andre seværdigheder i New York.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *