• Meny
  • Meny

Manhattan

Manhattan er New Yorks pulserende hjerte. Det er her det hele sker. Det er her byen holdes i live. Skal du til New York kan du ikke undgå at blive forført af Manhattans pulserende og energiske byliv. Men hvad er Manhattan egentlig?

Bydistriktet er New Yorks centrum for finans og administration. Der bor ca. 1,6 millioner mennesker i distriktet. Langt de fleste attraktioner og faciliteter til turister er placeret på Manhattan, hvilket gør distriktet til et direkte synonym med New York.

Det gamle Manhattan

På sydspidsen af Manhattan ligger den berømte park Bowling Green. I 1609 d. 11. September kunne man have set Hudsons skib sejle op af, den vi i dag kender som Hudson floden, for første gang. Ved floden blev Fort Amsterdam opført i 1623. Dette Fort Amsterdam blev senere navngivet som New Amsterdam – og til sidst kom bydelen til at hedde New York – som den stadig hedder i dag.

På Manhattans sydspids er Castle Clinton placeret. Det var her immigranterne gik i land. Hvis du er i New York, og der samtidig er officielle parader af den ene eller anden slags, så er der stor chance for, at paraden ender ved Bowling Green. Den første officielle parade i New York endte faktisk ved Bowling Green. Paraden fandt sted i forbindelse med Frihedsstatuens ankomst fra Frankrig.

Manhattan danner rammerne for den perfekte oplevelse i New York. Bydistriktet indeholder alle de populæreste turistattraktioner og faciliteter, hvilket gør bydelen til meget velbesøgt. På Manhattan kan du finde alle de berømte bygninger og statuer som du har set i TV. Dog er bydistriktet ikke kun fyldt med attraktioner af den ene eller anden slags. Bydistriktet er nemlig også kendt for dets fantastiske historiske fortid, hvor hele New York faktisk blev dannet i området.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *