• Meny
  • Meny

New York – mangfoldighedernes by

Et af New Yorks kendetegn er dens enorme mangfoldighed af kultur og mennesker samlet på et sted. Byen rummer nationaliteter fra hele verden, og byens indre del, Manhattan er et godt eksempel herpå.

En kulturel perle

Chinatown er den største samling af kinesiske immigranter i den vestlige verden. Bydelen ligner da også til forveksling en by i den asiatiske verden med dens mere end 200 asiatiske restauranter, sine grønsags- og fiskemarkeder, samt markeder med kopivarer i lange baner. Området er i kraftig vækst og udvides hele tiden, og den kinesiske kultur er således ved at blive en vigtig del af New Yorks kultur.

På nordspidsen af Manhattan ligger den tidligere ghetto, Harlem, tidligere kendt for kriminalitet og fattigdom. Indenfor de seneste årtier er Harlem dog gået fra at være en belastet ghetto til at blive det nye attraktive boligområde i New York. Her er størstedelen af indbyggerne sorte, og den afroamerikanske kultur er den mest dominerende. Den afroamerikansk kultur har i mange år beriget byen med en fantastisk musiktradition indenfor jazzmusik. I Harlem findes der også en stærk hip hop kultur. Dertil ikke mindst den verdenskendte gospelmusik i Harlems kirker er en af New Yorks kulturelle perler.

En by rig på kulturliv

Områderne Greenwich Village, og East Village er gamle immigrantkvarterer som i dag er et stort mekka af fritænkere, punkere og alternative kunstnertyper. Der er dømt boheme og alternative livsstil, vintage, genbrug og hippe små cafeer. Alt imens området er blevet et af New Yorks smarteste steder at bo for middelklassen. Men på trods af de skyhøje boligpriser som tvinger kunstnerne til at flytte ud, er områderne stadig symbol på byens bedste kunst- og kulturliv.

New York danner rammer og hjem for en bred vifte af mennesker, områder, oplevelser og kultur, alt sammen med hver deres at byde på, i en by hvis varietet og forskellighed er det der gør den til det den er, nemlig en af verdens mest besøgte byer.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *