• Meny
  • Meny

Øltyper og kendte bryggerier

Når man tænker på New York, kommer associationerne frem i hovedet. Glamour, storbyliv og frihed er tre væsentlige ord til at beskrive, hvordan New York er. Byen rummer mange forskellige glamourøse folk, der løber i stiletter efter de gule taxis, og storbyen er en by, hvor mode og musik prioriteres højt. Der findes modehuse over alt og når natten kommer frem, spilles jazzhænderne på hver lille café. Sandelig en by med charme.

Noget andet som overraskende nok også fylder en del af New York er øl og bryggerier. Man forbinder nødvendigvis ikke øl og New York sammen først, men øl har en plads i hjertet af New York. Der er forskellige traditionelle øltyper og klassiske ølbryggerier i New York.

New York finest

Brooklyn Brewery er et af de store bryggerier i New York. Det er en af de største eksportører af øl i USA, og er en stor del af New York. Der brygges øl med navne som East India Pale Ale, Oktoberfest og Brooklyn Black Chocolate Stout. Der er selvfølgelig også den verdensberømte øl, Brooklyn Lager, som har den velkendte grønne signatur-etiket, som findes i over 20 lande verden over. Brooklyn Brewery kan besøges oftest om torsdagen, og der er rundvisning og en lækker restaurant, man kan kaste sig over efter en dejlig ølsmagning.

Et andet stort bryggeri i New York er The Bronx Brewery. Det nye bryggeri The Bronx Pale Ale, som er den abnorme blanding af britisk, tysk og amerikansk malt har siden 2011 været et hit i New York og Amerika, og er allerede blevet inddelt som et kendetegn øl fra USA.

Øl som sofistikeret drik

Vrangforestillingen om, mennesker med fine vinglas i hånden er en forkert opfattelse af New York. Der er som sagt også meget vin og sofistikerede vinstuer og fine restauranter, men øl er lige så vigtig som vin er for New York, og den store eksportvare er med til at skabe en sofistikeret holdning til øl også.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *