• Meny
  • Meny

Guggenheim museum

Guggenheim museum i New York, også kendt som Solomon R. Guggenheim Museum, er et verdensberømt kunstmuseum. Museet ligger på 5th Avenue meget nær Central Park på Manhattan i New York. Museet blev grundlagt helt tilbage i 1937 og den nuværende bygning blev lavet i 1943-1959. Denne bygning blev designet af Frank Lloyd Wright. Han skabte en karakteristisk rund og spiralformet facon til det fantastiske museum, som siden da har gjort museet til af byens vigtigste og mest kendte vartegn. Desuden er bygningen et meget anerkendt og vigtigt eksempel på amerikansk efterkrigsarkitektur.

En oplevelse for livet

Udover at være et kendt vartegn for New York, så er museet også et meget besøgt sted af både turister og de lokale. Dette er der en rigtig god grund til, da Guggenheim Museum i New York består af kunst fra den sidste halvdel af 1800-tallet til i dag. Der findes blandt andet en hel del udstillinger med kunst fra de to kunstretninger impressionismen og postimpressionismen.

Museet indeholder kunst fra mange berømte og anerkendte kunstnere, heriblandt Van Gogh og Manet. Man kan meget let bruge en hel dag på Guggenheim Museum i New York, da der er rigtig mange forskellige udstillinger, som alle er lige interessant og spændende at udforske. Så hvis man ikke har noget at lave en dag, så er dette det perfekte sted at tage hen. Hvad enten man er kunstinteresseret eller ej, så vil et besøg på Guggenheim museum i New York bestemt være en oplevelse.

Museet er meget berømt især på grund af dens forskellige udstillinger, hvorfor museet bestemt et besøg værd. Guggenheim Museum i New York er en rigtig fed beskæftigelse og en oplevelse, der skal stå øverst på ting du skal lave, når du er i New York.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *