• Meny
  • Meny

Broadway på Manhattan

I New York findes der en gade ved navn Broadway. Denne gade findes nærmere bestemt på Manhattan, New York. Broadway er ikke hvilken som helst gade – det er nemlig en gade lidt udover det sædvandlige. Den meget berømte gade er nemlig kendt for et hav af forskellige teatre og performance steder. Gaden er en part af den berømte Times Square – centrum for hele New Yorks teatre distrikt.

Broadway er en fantastisk oplevelsesrig gade. Gaden bliver også benævnt som ”Great White Way”. Broadway afgrænser i selskab med 7th Avenue Times Square og runder både Times Square Tower One og Times Square Tower Two. Den berømte gade, Broadway, går fra Bowling Green (den sydlige del) og følger langs med øen og fortsætter ind i Bronx.

Selve Broadway-gaden er over 30 kilometer lang, men du finder ikke teaterdistriktet på alle 30 kilometer. Teaterdistriktet finder du nemlig kun på en kort strækning – mellem 53. Og 40. Gade er der placeret omkring 80 teatre, hvor det er muligt at få en oplevelse lidt udover det sædvanlige. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle teatre er placeret på selve Broadway, men i stedet er placeret i gaderne mellem Broadway og 8th Avenue.

Broadway blev opkaldt af hollænderne

Før hollænderne i sin tid bosatte sig i Broadwayområdet, var der faktisk en anden vej. En vej som indianerne havde lavet fra det nordlige til det sydlige Manhattan gennem sump og skov. Indianerne kaldte vejen for Wickquasgeck-stien. Da hollænderne erobrede vejen kaldte de den for Brede Weg. Efterfølgende da englænderne erobrede vejen blev den kaldt for Broadway, hvilket betyder bred vej.

Broadway giver dig altså mulighed for at opleve en masse teatre og andet sjov. Den lange lange gade er perfekt til dig, der gerne vil opleve noget kulturelt samtidig med, at du får et historisk indblik i gadens liv.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *