• Meny
  • Meny

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge i New York er en af de tre broer, der er med til at binde bydelene Manhatten og Brooklyn sammen. Brooklyn Bridge strækker sig over hele 1834 meter over East River og hovedspændet, der befinder sig over vandet er 486 meter langt. Disse fantastiske længder var med til at gøre Brooklyn Bridge til verdens længste hængebro, da den blev indviet og stod færdig i 1883. Brooklyn Bridge i New York er en af de ældste hængebroer i USA, og var den allerførste hængebro, der blev konstrueret af stålkabler, hvilket skabte et helt unikt udseende for broen.

Det tog hele 14 år at bygge Brooklyn Bridge og broen var årsag til at intet mindre end 27 arbejdere mistede deres liv under bygningen af broen. Broen er opført i den nygotiske stil, hvilket kan ses i de karakteristiske spidse buegange mellem de to tårne på broen. Da Brooklyn Bridge blev bygget var det et af verdens største mesterværker indenfor ingeniørkunsten og i dag anses det også for et af verdens mest berømte bygningsværker.

Oplev den berømte bro helt tæt på

Brooklyn Bridge i New York er meget smuk at kigge på, men den skal selvfølgelig også opleves hel tæt på. Du kan vælge at tage en dejlig gåtur over den fantastiske bro og se Manhatten på lidt afstand. Det er en helt speciel oplevelse at gå over Brooklyn Bridge, da man kan mærke hvor stor betydning broen har haft for New York. Broen har desuden været med i tusindvis af film, hvilket gør oplevelsen en anelse mere unik. Broen har blandt andet fungeret som mødepunkt i mange kærlighedsfilm, hvilket også har tilført broen en smule romantik. Så hvis du befinder dig i New York, så må du endelig ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *