• Meny
  • Meny

New Yorks seværdigheder

New York er en af verdens mest besøgte byer, og det er ikke uden grund. Der er altid noget mere at se, uanset om du er til historiske attraktioner, imponerende bygninger og museums eller de mere ”livet som newyorker” snusende oplevelser. Uanset hvad er en god måde at starte sin ferie i New York på en tur med færgen til Staten Island. Turen har mere end 100 afgange dagligt, den tager ca. 25 min og er gratis. Det er en flot tur med fantastisk udsigt til Frihedsgudinden på Liberty Island og ikke mindst til Manhattans utallige skyskrabere. Et syn fra søsiden, hvor man får en fornemmelse af byens enorme størrelse.

Et historisk øjeblik

En af de største historiske attraktioner i New York er Ground zero, pladsen hvor bygningerne World Trade Center stod. Ground zero er i dag en mindepark hvor kernen er monumentet 9/11 Memorial. Monumentet er to store mindebassiner på hver 1 tønde land med rindende vand som fosser ned i de sorte huller og minder om hvilket tomrum angrebet efterlod byen. Rundt langs kanten af bassinerne er indgraveret de knap 3000 navne på ofrene. I mindeparken findes også et lille pæretræ som efter at være fundet i ruinerne efter angrebet blomstrer og er blevet et symbol på byens vilje på at rejse sig og stå stærkt.

Shop amok

Udvalget af butikker i New York er så stort at det er en helt seværdighed i sig selv. På 5th Avenue er butikkerne store og varerne luksuriøse. Flere dage kan bruges på at opleve nogle af byens stormagasinerne, bl.a. Bloomingdales og Macy´s som bugner af varer fra hele verden. Tager man til de mindre shoppeområder som SoHo og Meatpacking District er der mulighed for shopping og fashion i stor stil. East Village byder på vintage og genbrug. Her er et utal af små forretninger med finurlige unikafund.

New York har altså utallige seværdigheder at se og oplevelser at tilbyde. New York er altid et besøg mere værd.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *